kimberleyaileen.reismee.nl

Blog 6

Hallo allemaal!

Oehh! Vandaag was mijn laatste dag in Nieuw-Zeeland! Jeetje, die vijf weken hier zijn omgevlogen! Heb veel gedaan en gezien en veel leuke mensen leren kennen. :)

Mijn laatste dagje in Queenstown was helaas een beetje triest. Samen met Monique en Maartje wilde ik gaan 'lugen' (= soort van rodelen) van de berg af. We gingen eerst met de gondel omhoog. Maar precies toen we in een luge karretje wilden stappen, begon het te regenen.. We besloten om binnen maar een warme chocomelk te drinken en te wachten tot de regen over was... Drie uur, vele foto's en melige gesprekken later regende het helaas nog steeds.. En het was nog steeds hartstikke grijs buiten. Dus toen maar weer naar beneden om de sauna van ons hostel uit te proberen.. Goed gekeurd! :) Loop ik vervolgens naar buiten en zie ik dat het volledig opgeklaard is! :0 Gemeen zeg :(

De volgende dag (zat. 27 april) gingen we weer met de bus verder naar Mt. Cook. Daar aangekomen hadden we een hostel (het enige hostel zo ongeveer.. Er was niks te doen ;p) midden tussen de bergen. Monique, Maartje (ook wel M&M) en ik hebben toen een mooie wandeling (weer in onze charmante poncho's in de regen en harde wind) naar de voet van een gletsjer gemaakt. Die zag er erg cool uit, zeker met de grote stukken ijs die onderaan de gletsjer in een grote smeltwater-plas dreven. :)

28 ap.: Rangitata: hostel in the middle of nowhere met stapelbedden van 3 verdiepingen hoog! :D Rara.. Waar sliep ik? ;p
Het weer was heerlijk, dus maar weer een mooie wandeling met M&M gemaakt langs de rivier en tussen de schapen. :) Ow! Even een random funny fact... Waarschijnlijk hebben jullie dit al eens gehoord, maar voor diegenen die het nog niet weten: ze hebben hier in Nieuw-Zeeland veel meer schapen dan mensen wonen! 4 miljoen inwoners telt NZ. En 40 miljoen schapen! Dat is dus gem. per inwoner 10 schapen!! Awesome!

Die avond hebben M&M en ik ons laatste gezamelijke avondmaal gegeten.. Eindelijk een keer een lekker stukje steak met aardappelen en broccoli; lekker hollands. :)

De volgende dag moest ik in Christchurch afscheid nemen van M&M... Maar ik zie ze met de 4-daagse feesten weer! :)
Even later kwam ik in een bus met allemaal nieuwe mensen terecht. Gelukkig raakte ik al snel in contact met Jule en Martin, waarmee ik de volgende dagen mee doorbracht. :)
Heb trouwens ook een walvis gezien in Kaikoura! :D En een paar albatrossen! En dolfijnen! En zeehonden weer.. ;p

Dinsdag 30 april: Koninginnedag! Maar helaas.. Als enige nederlander in de bus was er niet erg veel te vieren.. :( Gelukkig nog wel wat van de kroning meegekregen over whatsapp dankzij mn vriendinnen. :)
Ben deze dag ook met de ferry van het Zuidereiland (vanaf Picton) naar het Noordereiland (Wellington) gevaren. :)
Helaas kon ik niet zoveel meer van Wellington zien, omdat we laat aankwamen en de volgende ochtend al weer erg vroeg vertrokken.. We hadden een lange reis voor de boeg: we gingen helemaal naar Auckland (vrij Noorderlijk). En natuurlijk.. Net die dag begaf de bus het. :( Toen moesten we een tijd op een andere intercity bus wachten, waar we vervolgens uren lang geplet in onze stoelen tussen de dikke mensen moesten zitten.. Jippie.

3 mei begon de reis naar beneden in het Noordereiland. Met een volle bus, vol nieuwe mensen, vertrokken we naar Raglan. Hier kun je heel goed surfen, maar ik vond het daar te koud voor, dus heb ik samen met wat anderen gezellig een strandwandeling gemaakt. :) 's Avonds met wat leuke mensen pool gespeeld en gloeiwormen gespot buiten in het bos! :D

De volgende dag zag ik er nog meer in de Waitomo Caves! Dat was erg leuk. We gingen 'blackwater raften'. Goed aangekleed met wetsuits en helmpjes met lampjes erop gingen we de donkere grotten (onder een grote schapenweide) in. Na veel over rotsen en andere obstakels geklommen te hebben een een stukje gezwommen te hebben, mochten we in van die grote zwembanden gaan liggen. We deden onze lampjes uit en staarden naar boven: het was pikke donker en het enige wat we zagen waren miljoenen kleine lichtjes: de glowworms. Echt héél mooi! Ondertussen dreven we langzaam naar het einde van de grot waar de schaapjes weer vrolijk rond hupten. :)

Die avond sliepen we bij de Maori (oorspronkelijke bewoners van NZ)!
We werden erg hartelijk ontvangen en door onze neuzen twee keer tegen elkaar te drukken, werden we gedeelte van de familie gemaakt. :) Even later showden de Maori mannen hun Haka Haka (die bangmakende dans die ze aan het begin van een rugbygame doen ;)). Echt vet! En voordat we gingen slapen kregen we nog wat leuke verhaaltjes over hun voorouders te horen.. Erg interessant! :)

Volgende ochtend ontbijt met wentelteefjes, jeej! :)
Na afscheid te hebben genomen reden we vervolgens naar Rotorua. Daar hebben we een paar uur rondgelopen tussen de ,niet zo fris ruikende (en dat is nog zacht uitgedrukt), geijsers en hot pools. Heel gaaf om de borrelende modderpoelen en rokende gaten in de grond te bekijken! :D Wel bijzonder hoor!
Even later gingen we zwemmen in een riviertje langs de weg die helemaal verwarmd was door de vulkanische activiteiten ondergronds. Heerlijk! Heb zelfs een gezichtsmaskertje, gemaakt van de klei op de bodem, gehad. :)

's Avonds kwamen we bij ons hostel in Taupo aan waar ik heeel toevallig M&M weer zag! En alsof het niet toevalliger kon.. Sliepen we ook nog eens in dezelfde kamer. :)

Ma. 6 mei: Op naar Napier om een paar oud-oppaskindjes te bezoeken! Zij wonen voor een jaar in Puketapu, een klein dorpje dichtbij de stad Napier. Het was erg leuk om ze weer te zien, ze waren erg gegroeid! :) In die week dat ik daar verbleef heb ij vooral heeeel veel spelletjes gespeeld en eindelijk weer eens gefietst! :D Het was het grootste gedeelte van de week erg zonnig, dus heb ik terwijl de kinderen naar school gingen flinke fietstochten naar de omringende stadjes en dorpjes gemaakt om de omgeving te verkennen. :)
Ben zelfs een keer mee uit gevraagd door de buurmeisjes, dat was erg gezellig. :) Weer een aantal nieuwe drankspelletjes geleerd. (a)

Zondag 12 mei moest ik helaas weer afscheid nemen en ging ik terug naar Taupo. En maandag ging ik weer verder met de Stray richting Whakahoro. We verbleven op een boerderij midden in een heel groot mooi stuk natuur. Je kon daar op geiten jagen, aangezien geiten daar een plaag zijn. Maar dat vond ik toch een beetje zielig, dus ging ik samen met 3 nederlandse meisjes en een nl jongen (allemaal blond haar en.blauwe ogen) weer wandelen, deze keer naar een waterval. :)

De volgende dag heel vroeg op om de 'Tongariro alpine crossing' te doen; een super gave wandeling in vulkanisch gebied! Het was een behoorlijk steile hike soms, maar het uitzicht was erg mooi. Heb ook Mt. Doom gezien! (die ene uit Lord of the Rings) Het was echt erg mooi en we hadden heel erg geluk met het weer. :) hopelijk kan ik snel weer wat foto's op mn blog zetten, dan kunnen jullie het ook zien. :)
's Avonds kwam ik in het hostel weer iemand tegen die ik al eerder ontmoet had. Samen hebben we de volgende dag lekker niks gedaan... Nouja alleen in de spa gezeten en films gekeken, hihi. :)

Donderdag had ik mijn laatste busrit.. Naar Auckland weer. Met de meest erge chauffeur van allemaal.. Grumpy Bear.. De naam zegt al genoeg denk ik. ;p

Vrijdag had Jule (dat meisje die ik opnieuw tegen kwam) haar allerlaatste dag ik NZ. Samen hebben we een wandeling naar Mt. Eden gemaakt en de stad verkent. En eindigden we uiteindelijk met een lekkere warme chocomel ergens in een cafeetje in de haven. :)

Zaterdag was vervolgens mijn laatste hele dag in Nz! Dus wat doe je dan..? Juist, souvenirs kopen ;p

En nu -zondag de 19de- is het zo ver... Mijn vliegtuig naar Sydney vertrekt zo.. Bijna zie ik mam! Oeh.. Zenuwachtig!

Tot snel, heel veel liefs en kusjes,

Kimberley